Si želite prenovljen izgled vaše kože? Vas motijo gubice, brazgotine, nečista koža, pigmentni madeži? 

Microneedling RF je edinstvena terapija, ki združuje zmagovalno kombinacijo dveh vodilnih postopkov – radiofrekvenčno terapijo in microneedling za pomlajevanje in prestrukturiranje kože z vidnimi rezultati. 
 
Inovativna kombinacija omogoča bistveno boljše rezultate.
 
V pomlajevanju kože je naš cilj vedno povečanje sintezo kolagena v dermisu.
Kolagen je najbolj razširjen strukturni protein v telesu, saj predstavlja kar 30% vseh telesnih beljakov. Še veliko bolj pomemben pa je za našo kožo, saj kolagenska vlakna predstavljajo kar 70% debeline naše kože.
 
Od količine, gostote in prepleta kolagenskih vlaken je odvisen volumen naše kože. Z leti imamo dragocenega kolagena vse manj. Posledično pa se z razgradnjo kolagena naša koža tanjša. Proces staranja je povsem naraven fiziološki proces, ki smo ga deležni vsi. Za razliko od intrinzičnega staranja, ki je gensko pogojeno, pa lahko na ekstrinzično staranje, ki je posledica našega življenjskega sloga, bistveno vplivamo sami.
 

POSTOPEK IN RAZLAGA:

Drobne iglice nam omogočajo, da radiofrekvenčno energijo ‘dostavimo’ direktno v dermis, kjer se nahajajo dragocena kolagenska in elastinska vlakna. 
Ker nam inovativna kombinacija obeh postopkov omogoča, da s pomočjo drobnih iglic prodremo direktno čez površino kože, se energija radiofrekvenčnega pulza v celoti sprosti na mestu, kjer jo potrebujemo, brez izgube energije v epidermisu.
Tako lahko z isto energijo dosežemo boljši rezultat, terapijo pa dejansko tudi manj občutimo.
Monopolarna radiofrekvenca, ki se uporablja v tej kombinaciji pa je manj dražeča za kožo in povroča bistveno manjšo rdečico in odziv kože, kot bipolarna.
Izvaja se lahko tako radiofrekvenčna terapija samostojno, kot v kombinaciji z microneedlingom. Kombinacijo pa definira cilj terapije.
 
Pri tem postopku se uporablja izredno tanke iglaste elektrodice, ki prodrejo neposredno v ciljno področje dermisa, kjer se nahajata kolagen in elastin, in šele tam se sprostijo radiofrekvenčni pulz.
Pri ostalih terapijah z radiofrekvenco se energija sprošča že na površini kože in jo zato tudi bolj močno občutite, saj je potrebno skozi povrhnjico prodreti v dermis, kjer se nahajajo kolagenska in elastinska vlakna.
Pri MICRONEEDLINGU RF ne prihaja do sproščanja energije v povrhnjici, zato je terapija bolj učinkovita in manj neprijetna.
Ker radiofrekvenca ne prehaja skozi povrhnjico, terapija manj draži kožo in posledično je tudi rdečica po terapiji manjša.
 
 
 
Učinek terapije je dolgoročen
 
Za zagotavljanje izgradnje kolagenskih vlaken priporočam, da vsaj v času terapije uživamo prehranska dodatka, ki omogočata, da telesu zagotovimo dovolj gradnikov za izgradnjo novih kolagenskih vlaken. Zato vedno svetujemo dodatno uživanje kolagenskih peptidov oz. hidroliziranega hidrokolagena in vitamina C s postopnim sproščanjem. 
 
Po terapiji ni okrevanja
 
Rdečica po postopku je odvisna od občutljivosti kože. Po postopku na kožo apliciramo anti-age serum v kombinaciji z hladilno masko, ki kožo pomiri in neguje. V večini primerov rdečica popolnoma izzveni v parih urah po postopk
 
Tretma omogoča izredne rezultate in vidno izboljša videz kože.

Kakšna stanja kože so priporočljiva za microneedling RF?

  • brazgotine
  • hiperpigmentacije
  • nečista koža
  • široke pore
  • gube
  • strije
  • koža brez tonusa

Kdaj se vidijo prvi rezultati?

Rezultati so v večini primerov vidni že po prvem tretmaju. 

Ali je postopek varen?

Sama nega in postopek z aparatom sta popolnoma varna za stranko. Celoten postopek vodi in izvaja strokovno usposobljena profesionalna kozmetičarka.

Naj kaj moramo paziti po samem postopku?

Popolnoma se moramo izogibati izpostavljanju sončnim žarkom na prostem in sončenju v solariju. Kožo si moramo vsak dan primerno zaščititi s kremo. Natančnejša navodila vam podamo v kozmetičnem salonu.

Naročite se lahko na 070/718-071 ali nam lahko pišete na info@estetika-lamaya.si.