Kaj je Mezoterapija?

Mezoterapija je zdravstvena tehnika, ki s pomočjo mikro injekcij vnaša različne aktivne snovi v plasti kože in podkožno tkivo. Že več kot 50 let jo v medicini uporabljajo za zdravljenje bolečin, športnih poškodb, degenerativnih bolezni, v zadnjih letih jo vse bolj uporabljajo tudi v estetski medicini.  Mezoterapijo lahko uporabljamo za zdravljenje določenih težav na koži, ki so posledica staranja, kot so gube, povešene in dehidrirane kože na obrazu, vratu in prsih, motnje pigmentacije, zelo je uspešna pri odstranjevanju  maščobnih celic in celulita.

Zakaj mezoterapija brez igel?

Zato, ker je mezoterapija brez igel (mezoporacija), absolutna in sodobna alternativa mezoterapije za ljudi, ki se zaradi strahu pred iglo izogibajo klasični mezoterapiji, a vendar želijo rešiti problem povešanja kože, gub, peg, celulita in strij.

Mezoporacija je proces, ki omogoča vnos aktivnih snovi v tkivo do globine, ki je enakovredno mezoterapijskim injekcijam

Kakšna je učinkovitost mezoterapije brez igel?

Med običajno nego lahko le 10% aktivne snovi, ki se jih uporablja doseže globlje plasti kože in so zato vsi učinki omejeni. Podobno je z uporabo krem in izdelkov, ki jih uporabljamo vsak dan med domačo nego. Mezoterapija brez igel poveča absorpcijo aktivnih sestavin, ki jih nanesemo na kožo (hijaluron, kolagen, vitamini, minerali, aminokisline in ostale rastlinske ekstrakte)  z 10% na neverjetnih 90% prodiranja v globino, kar nam daje neslutene možnosti za zdravljenje in nego obraza in telesa, tako pri starejših in mlajših osebah.

Na kakšnem principu dela mezoporacija?

Elektroporacija

Je proces reorganizacije celičnih membran kot posledica električnih impulzov iz aktivne elektrode. Hitri električni impulzi vzpostavijo nizko napetostno polje in  v delčkih sekunde  aktivirajo začasne vodne kanale – mezopore v  zaščitni celični membrani. Z mezoporacijo tako dosežemo vnos molekul v celice, ki drugače ne morejo oz. slabo prehajajo skozi membrano. S tem  omogočimo povečanje prepustnosti celičnih membran in vnos aktivnih snovi v globlje plasti kože.

Postopek je mogoč zaradi specifičnega obnašanja maščobnih kislin, ki so sestavni del povrhnjice in drugih tkivih.

Mezopora “traja” 15-20 sekund pa tudi do nekaj minut in ima velikost od 40-250 mikronov.

Zaradi dejstva, da sta bila sposobna dokazati pojav elektroporacije in prisotnost vodnih kanalov, sta Peter Agree in Roderick Mac Kinnon leta 2003 prejela prestižno NOBELOVO NAGRADO na področju kemije.

Kako dolgo traja postopek?

Postopek mezoterapije traja približno 45 minut.

Rezultat samostojnega tretmaja bo držal okoli 3 – 7 dni. Samostojni tretma priporočamo ob posebnih priložnostih (na primer poroka, rojstni dan, gala zabava) za takojšen učinek.

Dolgotrajne rezultate lahko dosežemo samo z paketom  tretmajev. V ta namen je idealno priti na 5 – 10 tretmajev. Optimalno naj bi stranka prišla na mezoterapijo (2 – 4 tretmaje) 2 krat na teden in nato enkrat na teden do konca. V želji, da zagotovimo dolgotrajni učinek Mezoterapije kot kure, priporočamo 1 – 2 osvežilna tretmaja v intervalu 8 – 10 tednov po kuri.

Za naročilo nas lahko pokličete na 070/ 718-071 ali nam lahko pišete na info@estetika-lamaya.si