MIKRONEEDLING – TRETMA Z VIDNIMI REZULTATI

Pri postopku drobne iglice prodrejo v povrhnjico in dermis, kjer z njimi naredimo drobne, kontrolirane mikrovbode v kožo. Tako sprožimo intenzivno regeneracijo kože.

Pri celjenju številnih miniaturnih vbodov koža tvori nov kolagen, ki omogoča, da se gubice zgladijo na naraven način.

KAJ JE MICRONEEDLING ( COLLAGEN INDUCTION THERAPY) ?

Microneedling spada med postopke za povečanje sinteze kolagena, imenovane tudi CIT – Collagen induction theraphy.

MIKRONEEDLING -ICT

Microneedling deluje na principu mehanskega spodbujanja dermisa ( kjer se nahajata kolagen in fibroblast).

Tako spodbudimo tvorbo kolagena, elastina in hialuronske kisline. S postopkom stimuliramo mehanizem celjenja sprožimo dva postopka, ključna za pomlajevanje kože, kolagenezo- tvorbo novega kolagena v koži in angiogenezo. Sproži se proces celjenja, med katerim se spodbudi rastni faktor beta ( TGF –β)- posledica je sinteza kolagena in izgradnja normalne, zdrave mreže vezivnih in elastičnih vlaken.

Poveča se debelina povrhnjice, koža je napeta in bolj prekrvavljena, videz pa pomlajen in svež. S postopkom dosežemo visoko prodiranje aktivnih kozmetičnih sestavin v kožo.

Tekom procesa celjenja številnih miniaturnih vbodov v kožo se tvori nov visokokakovostni kolagen,elastin in hialuron, kar omogoča glajenje gub in izboljšanje čvrstosti kože na naraven način.

 

INDIKACIJE ZA IZVAJANJE MICRONEEDLINGA

  • Zmanjšanje in izboljšanje izgleda gub
  • Povečanje čvrstosti (tonusa) kože
  • Zmanjšanje in izboljšanje izgleda hiperpigmentacij
  • Zmanjšanje in izboljšanje izgleda brazgotin, ki so posledica aken
  • Zmanjšanje in izboljšanje zboljšanje izgleda strij

 

REZULTATI

Microneedling je postopek za izboljšanje strukture kože. S postopkom dosežemo vidno izboljšanje izraznih / mimičnih gub, elastotičnih gub in zmanjšanje hiperpigmentacij.

Z microneedlingom dosežemo zelo dobre rezulate pri izboljšanju izgleda brazgotin,pri širokih porah in strijah. Zelo dobre rezultate daje pri obnavljanju rasti dlak (lasišče).

PO POSTOPKU

Je običajno prisotna rdečica, ki je najbolj intenzivna prve 2-4 ure, nato pa    prične izginjati. Občutek na koži je podoben, kot če bi nas rahlo opeklo sonce. Proces celjenja se konča v približno 3-4 dneh, ko zaznamo tudi vidno bolj gladko in pomlajeno kožo. Postopek ponovimo čez 14-21 dni ( planiranje postopka microneedlinga je individualno- glede na problematiko in stanje kože, zato so navodila lahko nekoliko drugačna).

NEGA KOŽE PO POSTOPKU : po navodilih za domačo nego, ki vam jih podamo individualno v salonu

TRAJANJE POSTOPKA 30-45 min, odvisno od posameznika

 

Za naročilo pokličite na 070 718 071 ali nam pišite na info@estetika-lamaya.si